Mijn laatste weekje in Mexico - Reisverslag uit Puebla, Mexico van Amy Boijens - WaarBenJij.nu Mijn laatste weekje in Mexico - Reisverslag uit Puebla, Mexico van Amy Boijens - WaarBenJij.nu

Mijn laatste weekje in Mexico

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

23 April 2009 | Mexico, Puebla

Hoi hoi!!!
Hartelijk dank voor al jullie lieve berichtjes. Ik vind het erg leuk dat jullie nog steeds mijn verhaaltjes volgen, ook al schrijf ik niet meer zo heel erg geregeld...
Dit verhaaltje wordt mijn allerlaatste...helaas heb ik nog maar een kleine week te gaan in het mooie Mexico voordat ik terugvlieg.

Ik heb alweer zoooveel meegemaakt! Na mijn laatste bericht heb ik 1 week in Belize rondgereisd en 2 weken door Guatemala. Beide landen zijn echt prachtig! In het begin dacht ik dat het ook veel onveiliger zou zijn dan Mexico, maar uiteindelijk heb ik me nooit onveilig gevoeld. Guatemala city schijnt het ergst van alles te zijn, daar ben ik dan ook niet geweest.
In Belize heb ik veel gesnorkeld tussen de mooie visjes, koraalriffen, zeeschildpadden en haaien!! jaja. Het is de op een na beste plek om te snorkelen en duiken in de wereld! Daarnaast een mooie tocht gemaakt over een jungle rivier met als eind punt een prachtige Maya tempel. Een van mijn gaafste excursies ooit: jungletocht te voet met daarna een paar uur zwemmen in het water door grotten waarin op verschillende punten restanten gevonden zijn van de Mayas! Daar ga je dan met je helm met lichtje door de superdonkere grotten met stalagtieten en -mieten. Het is echt een land van veel reggae, soca en punta muziek. Ongelofelijk hoe ze daar kunnen dansen! Uiteraard heb ik de nodige cd´s gekocht. Op een van de eilandjes in Belize heb ik ook HET relax moment meegemaakt: op een prachtig rustig wit zandstrand een heerlijke smoothie drinken terwijl ik lig te relaxen in een hangmat tussen twee palmbomen in...Isnt this great?? haha
Ook heb ik 2 dagen in een typisch Garifuna dorpje gezeten aan de kust van Belize, genaamd Hopkins. Garifunas zijn met name donkere mensen, met hun eigen taal, cultuur en traditioneel eten. Erg relaxed, erg klein, de straten hebben niet eens een naam, iedereen komt daar samen in de plaatselijke bars om een Bellikin biertje te drinken en gewoon wat te hangen luisterend naar reggae muziek. Daar leerde ik al snel het "dorpshoofd" kennen. Een coole gast, heeft qua haren wat weg van Snoop dog, en samen met zijn vrienden heb ik daar een erg leuke tijd gehad.

Vanuit het noordwesten van Belize ging ik de grens over naar Guatemala. Het eerste in de planning was de ontzettend grote Maya stad Tikal te bezoeken. Dat was echt prachtig!! Aangezien dit mijn laatste Maya ruine was van een mega reeks, kan ik gelukkig zeggen dat ik the best for last heb bewaard!. Vele soorten dieren gezien in de jungle, waaronder de prachtige tukans en 2 soorten apen. Maar daarnaast ook de 40 en 70 m hoge tempels beklommen. Wow, wat een uitzicht en wat mooi allemaal! Hierna ging ik met een toeristen transfer naar de volgende mooie plek, park van Semuc Champey. Op de een of andere manier konden alle backpackers in mijn busje het wel met elkaar vinden, en dat betekende dan ook dat we met een groepje van mensen die dezelfde kant opreisden de daarop volgende dagen ook samen zijn gebleven en erg veel plezier hebben gehad. Semuc stond bekend om een prachtige rivier met verschillende terrassen. Echt een dagje relaxen! De dagen erna in Antigua doorgebracht, echt erg leuke en mooie stad!! Lijkt ook ontzettend veel op San cristobal de las Casas in Mexico. Daar maakte ik een indrukwekkende traditionele tocht mee wat te maken had met de viering ongeveer 1 week voor Pasen..Ook hebben we actieve vulkaan Pacaya beklommen, fantastisch! We liepen gewoon over de lava...en je kon de lava rivier onder je gewoon horen. Je kon ook niet te lang op een plek blijven staan, want dat was echt superheet! Verder ook heel veel salsa gedanst, dankzij gratis lessen en vele leuke cafeetjes waar de salsa leraren bij elkaar komen. Oh, en daarnaast ook de allerlekkerste guacamole ooit gegeten!! jammie!
Paar dagen later heb ik een zeer bekende markt bezocht genaamd Chichicastenango. Echt ontzettend groot met veel mooie traditionele handgemaakte souveniers: houten maskers, tassen, kleding, tafelkleden etc. De laatste dagen in Guatemala bracht ik door in Xela, de 1 na grootste stad in Guatemala. Ook daar ben ik samen met een Italiaanse vriendin de Santa Maria berg op geklommen. 3770 m. Was me een flinke berg zeg! Maar eenmaal boven hoop je op prachtig uitzicht..nou nee...het was erg bewolkt, uitgerekend die dag..heel af en toe vaagden de wolken een beetje weg, en namen we onze fotos...ook konden we de nog actieve Santiaguito vulkaan van boven af bewonderen. Er was dan ook elk 40 min een eruptie! Al met al toch de hele klim waar, ondanks de bewolking. Ook daar ben ik een paar traditionele Maya dorpjes gaan opzoeken en hebben we heerlijk relax een een soort van eenvoudige spa met gloeiend heet water dat rechtstreeks van de vulkanen kwam..
Het leuke is dat we van de ene naar de andere stad reisden in de zobekende chicken bussen. Echt propje vol, maar met mensen in prachtige klederdracht en met leuke muziek in de bus reis je voor een paar cent door Guatemala. Ook is het altijd maar bidden dat je heelhuids aankomt, want die chauffeurs die racen soms toch door de haarspeldbochten door de bergen....
Na Guatemala zou ik eigenlijk nog doorgaan naar Honduras en Nicaragua, maar tijdens mijn reis heb ik besloten meer van Mexico, Belize en Guatemala te willen zien, en dus wellicht een volgende reis deze andere landen te bezoeken.

Na Guatemala ben ik weer terug naar Mexico gereisd. Aangezien een goede vriend van me, Miguel, in Puebla (dichtbij Mexico stad) een goedkoop appartementje kon regelen, zit ik hier nu al vanaf de Paasdagen. Vanuit Puebla ga ik overal heen, afgelopen week ben ik nog 4 dagen naar Mexico stad gereisd. Dat was erg gaaf. In mijn hostel leerde ik al snel leuke mensen kennen en met hun heb ik een paar erg leuke avondjes uit meegemaakt. Ook zijn we naar een worstel westrijd gaan kijken in de Mexico Arena. Lucha libre heet dat, en dat is echt ongelofelijk populair in Mexico. Diezelfde nacht nog door naar Plaza de Garibaldi, dat staat bekend om de vele Mariachi bandjes. Erg gezellig!!Daarnaast heb ik de welbekende Basilica de Guadalupe bezocht, pelgrimplaats waar ook de Paus is geweest. Verder uiteraard nog het nodige geshopd..
Aangezien ik in Puebla een soort van thuishonk heb gevormd, ga ik hier ook regelmatig sporten. Ik ga rennen in het park hier dichtbij, daar kan ik ook heel goedkoop spinning en zumba lessen volgen. Zumba is een les vol met dans van reggeaton, salsa en cumbia muziek.Erg leuk, misschien wel wat voor NL??
Gister ben ik nog met de broer van Miguel een dagje naar Atlixco geweest, een erg mooi klein stadje, waar we lekker hebben gegeten en ook nog een bergje opgeklommen hebben naar een eigenlijk wel erg lelijke kerk haha. Daarna nog de typische truchas gegeten. Een vissoort die ze daar kweken ter consumptie.
Een dezer dagen ga ik ook nog de moeder van Monica, mijn beste vriendin in Vallarta, opzoeken dichtbij Mexico stad. Zij gaat me ook een leuke tour door haar stad geven.
En dan vrees ik dat de dagen erg snel voorbij gaan.

Als alles goed gaat kom ik dinsdag ochtend de 28ste april aan op schiphol. Hoogstwaarschijnlijk ben ik na terugkomst een paar dagen bij mijn ouders in Geleen te vinden. Dit betekent dat het er op lijkt dat ik dit jaar geen Queens day in Adam vier, maar het schijnt dat Eindhoven ook heel erg gezellig is??...;)
Ik hoop jullie snel weer eens te kunnen zien! Er valt een boel bij te kletsen na zo´n lange tijd.

Nogmaals dank voor al jullie reacties. Echt superlief!

Tot snel!!
Knuffel,
Amy

• 22 April 2009 - 21:44

Bas:

hi Amy,

Grappig van dat Zumba, want stond afgelopen weken inderdaad in de kranten dat dit de nieuwste vorm van Aerobics zou worden in NL...
    Geniet nog even an je laatste weekje en hopelijk tot snel!

Zwaai,
    Bas

• 23 April 2009 - 02:58

Pepijn:

Hi Buddy!

Hoewel je tour bijna voorbij is, denk ik dat je nergens spijt van hoeft te hebben... Het klinkt alsof je het echt OVERAL prima naar je zin hebt gehad, dus misschien moet je nog eens overwegen of je niet gewoon een zorgeloos leven wilt gaan leiden in Midden-Amerika - ver van de kwakkelende Westerse economie ;)

Heel veel plezier tijdens je laatste dagen daar & een goede reis terug naar Europa! Ik zit nog ff in London, maar ik hoop dat ik SNEL iets anders vind... Laat het maar weten als je "de Big Ben nog een keer komt beklimmen" - dan kunnen we wat afspreken :P

Kuzzz Pepijn

• 23 April 2009 - 07:22

Daisy:

Ha Amy,

De tijd is idd voorbij gevlogen...
    Je hebt iig een super reis gehad!
    En wat lees ik nou op het einde??? Je gaat mee naar Eindhoven?!? SUPER!
    En wat betreft Zumba... dat is hier zo'n mega trend! Keb t zelf nog nooit gezien..

Geniet nog van je laatste paar dagen en tot volgende week!!! :-)

Groetjes Daisy

• 23 April 2009 - 08:27

Valerie:

Jeetje, dat was lang geleden!:-) Maar ja, ik kan me wel voorstellen dat je je reis niet al te vaak wil onderbreken om te schrijven.
    De maya tempels klinken aanlokkelijk, moet zo'n reisje dus ook maar eens op mijn lijstje zetten. De Mariachi bandjes ben ik geen fan van, maar hey, ieder zijn eigen smaak nietwaar? :-)
    Een trucha is overigens gewoon een forel...:-)
    Maar jee, het zit er dus alweer op? Jammer hoor, maar wel leuk om weer eens wat nieuws van de wereld te hebben gelezen. Ik wens je een goeie reis terug, maar geniet nog even deze laatste week.
    Groetjes uit Amsterdam!

• 24 April 2009 - 02:14

Kim:

Hi!! wow! je hebt zoveel moois gezien en leuks meegemaakt! ben zo benieuwd naar de details haha! en als je in nederland bent moet je hier maar zumba doen :P ik heb er wel van gehoord hoor! je kan het hier ook volgen ;) weet alleen niet precies waar... fijne laatste week nog!! kussss

• 24 April 2009 - 15:01

Hanna:

Hej Amy,

Oh wat jammer he dat je Zuid-Amerika tijd er op zit!!! Time flies when you are having fun!
    Heb echt al je verhalen met plezier gelezen, je hebt echt een super tijd gehad volgens mij!!!

Geniet nog van je laaste daagjes!
    1 troost, het is hier ook lekker weer :)

xx Hanna

• 24 April 2009 - 22:20

Jim:

Hej Amy,

Wat een verhaal weer ;).. maar super wat je allemaal ziet en mee maakt. En helemaal vet dat je idd mee gaat naar Eindhoven! kunnen we je meteen weer inburgeren in het Nederlandse!!

Tot volgende week dan!
    Goede reis!

ciao,
    Jim

• 26 April 2009 - 11:26

Bastiaan:

Ola,
    Niet die vervelende varkensgriep meenemen he! Anders moet je eeerst in quarantaine moeten wij zo lang wachten met jou weer kunnen zien.

groetjes en tot snel!

Overigens, zumbacursussen kan je overigens bij Tichelman in Breda al een tijdje volgen...