Mijn laatste dag in Vallarta... - Reisverslag uit Puerto Vallarta, Mexico van Amy Boijens - WaarBenJij.nu Mijn laatste dag in Vallarta... - Reisverslag uit Puerto Vallarta, Mexico van Amy Boijens - WaarBenJij.nu

Mijn laatste dag in Vallarta...

Door: Amy

Blijf op de hoogte en volg Amy

22 Januari 2009 | Mexico, Puerto Vallarta

Hola!!
Zijn jullie weer klaar voor de volgende update?? Mooi zo...
Ik was gebleven ergens 2 weken geleden..time flies when you are having fun:). Al na mijn eerste week in Puerto Vallarta, ben ik 2 daagjes gaan werken bij mijn oude stage plaats, Royale Tours. Niet zomaar, want ik kon mee als begeleiding met een Amerikaanse groep voor 2 x een dagje walvissen kijken met een zeilboot en in de avonden 1 x mee naar een Fiesta Mexicana (toevallig dezelfde als waar ik met Monica al was geweest 2 dagen daarvoor...) en 1 x naar het prachtige verborgen strand Caletas, waar je met een boot tijdens zonsondergang heenvaart en daar heerlijk dineert (de crew eet hetzelfde als de overige gasten, mmm)met als slotstuk een prachtige Azteekse show. Helemaal niet vervelend werk dus, en daarnaast ook nog betaald worden is helemaal fantastisch haha. In het weekend zijn mijn vrienden ook vrij, dus dan gaan we altijd lekker stappen en dansen in de gezellige clubs langs de promenade. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen de dag na het stappen gewoon weer lekker vroeg op, bikkelen dus...en gingen we met Monica, bere en ik met de auto naar San Blas, een leuk vissersdorpje op 2,5 rijden vanaf Vallarta. Het staat met name bekend om "de Tobarra", soort van kanaaltjes door de rimboe met veel vogels en ook krokodillen en schildpadden, waar je met een bootje doorheen vaart. Erg mooi!! Inbegrepen in de tour was een bezoek aan het cocodrillario, waar we veel grote krokodillen van dichtbij konden zien, achter hekken uiteraard.En op het eind konden we even Tarzan spelen om via een koord in het water te springen..uiteraard geen kokodrillen aanwezig haha.
Na deze excursie bij een restaurantje aan zee heerlijke garnalen en nachos en guacamole gegeten en op tijd naar huis, zodat we niet door het donker over de bochtige donkere snelweg hoefden te rijden. Eenmaal thuis waren we doodmoe van het hele weekend.
Alweer aangekomen bij maandag de 12de. In de ochtend mijn mexicaanse vriendin Sindy gezien, heerlijke "chilaquilles" gegeten als ontbijt..echt een bord vol. In de middag waren we uitgenodigd om bij andere vriendin Fatima te gaan lunchen. Fatima woont bij haar moeder, samen met 2 zussen en een broer in een mooi groot huis. We hadden echt geen idee dat de lunch zo uitgebreid zou zijn....oeps..dus uit respect na het gigantisch ontbijt ook maar lekker meeeten bij Fatima samen met haar moeder (die alles heerlijk klaargemaakt had) en een paar zussen. Soep en heerlijke pikante burritas van garnalen met groenten etc...Fatima woont in een dorpje dichtbij Vallarta, en omdat ik daar nog nooit geweest was, zijn we een rondje gaan lopen naar de kerk en de plaza met allemaal winkeltjes. Daar komen ook niet of nauwelijks toeristen, dus dan vind ik het extra leuk om daar te zijn. Een van haar zussen had trouwens een supergave tandem in de garage staan.Dan te bedenken dat ze hier bijna niet fietsen.. Dus daar moesten we even gebruik van maken haha.
Dinsdag was het weer Alberto tijd, vanwege zijn vrije dag. Weer veel bijgekletst en gezellig de middag doorgebracht.
De dag erna ging ik met Sindy en Uzuel(een vriend die werkt bij Royal Tours) voor een dagtochtje samen met de auto langs de zuidkust van de Banderas Bay door naar 2 mooie stranden waar ik nog nooit geweest was. Het ene dorpje heet Tehuamixtle, waar we heerlijk vis en oesters gegeten hadden en waar het heerlijk rustig was en we samen met pelicanen in zee zwommen. Daarna nog verder over onverharde hobbelige weg doorgereden naar een strand genaamd Las Penitas, prachtig! ongerept, alleen een paar houten, onbemande strandhutjes, verder wat rosten, blauwe zee en gewoon schitterende omgeving. Helaas moesten we ook weer 2,5 uur terug reizen...
Diezelfde nacht vertrokken Sindy en ik voor 5 dagen naar Los Cabos om onze vriendin Priscilla te bezoeken. (We kennen elkaar alle drie van het hotel waar we gewerkt hebben)Eerst vanuit Vallarta met de bus 6 uur naar Guadalajara om daarna 6 uur te wachten op onze vlucht naar Los Cabos. Priscilla heeft ons opgehaald van het vliegveld en we zijn toen meteen naar haar huis gereden. Het weer was prachtig in Los Cabos. Overdag veel zon, lekker warmpjes en ´s avonds koelde het wat af. Mooi stadje op het schiereiland Baja California aan de westkust van Mexico, waar in het centrum rondom de marina een prachtig winkelcentrum ligt en daarom heen allemaal barren, restaurants etc. In deze paar dagen hebben we een dagtripje naar La Paz gemaakt wat bekend staat om prachtige stranden..Playa La Ballandra was echt het mooist! Was een kleine baai met kristalhelder water met allemaal mooie maagdelijke strandjes en je kon dan ook van de ene naar de andere kant lopen en het water kwam niet verder dan je heupen. Ook hebben we een boottocht gemaakt in Los Cabos naar de bekende Arc met daaromheen rotspartijen waarin men verschillende dieren en figuren ziet..Priscilla en ik zijn ook nog samen met nog een groep op de dune buggies gaan crossen door de bergen met veel cactus en daarna door de duinen aan zee. Wat was dat gaaf!! Helaas heb ik daar nog geen fotos van, want de batterij was opeens op..oeps...stom. maar vol vertrouwen wacht ik op de fotos die een italiaans echtpaar ons zou doorsturen, ben benieuwd. Daarnaast uiteraard weer lekker gegeten, gestapt en helaas als gevolg daarvan ook nog een Mexicaans ziekenhuis bezocht...Sindy had namelijk te diep in het glaasje gekeken en die hebben we aan het infuus gelegd ter hydratatie etc..uiteindelijk alles goed gekomen gelukkig, maar ze moest daarvoor toch echt 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Was dus een duur avondje uit haha.
Eenmaal terug in Puerto vallarta, ben ik dinsdag alleen naar het strand gegaan van Destiladeras. Mooi, niet te veel mensen en daar dacht ik even lekker te relaxen en wat te lezen...maar nee, al snel ontmoette ik een mexicaan met wie ik het wel goed kon vinden. Hij was ook op vakantie met zijn familie. Toch nog lekker relaxed op het strand, nog even gaan zwemmen tot dat het na een half uurtje toch wel koud begon te worden..aangezien ik al het plan had om in dezelfde middag nog een ander dorpje aan zee te bezoeken, heb ik hem meegevraagd. Dus saampjes naar Bucerias en daar lekker gegeten aan het stand. Diezelfde avond ging ik met Monica naar de film van Brad Pitt "Benjamin Button". Erg mooi en prachtig verhaal.
Gister ben ik met Uzuel naar San Sebastian gereden. Dat was het laatste wat ik nog op mijn lijstje had staan van bijzonderheden in de buurt van Vallarta. Het was inderdaad prachtig, want eenmaal aangekomen in San Sebastian na een bochtige en heuvelachtige weg door de prachtige groene bergen, zijn we te voet naar de top van 2500 m geklommen. Dat was een flinke tocht van 2,5 uur, alleen maar omhoog..Ja mam, ook hier zijn mooie wandelingen haha. Eenmaal boven een prachtig uitzicht!! Daar waren we nog maar net 15 minuten of het begon een beetje te donderen en de wolken kwamen opzetten, opeens weg uitzicht...ohoh, naar beneden dachten we. Gelukkig was er nog 1 ander stel op diezelfde top en die gingen ook naar beneden. Maar zij waren wat slimmer dan wij, ofin ieder geval luier...want zij gingen met een dune buggie omhoog en gelukkig vroegen ze ons of we een lift wilden...daar waren we effe blij mee, want anders waren we nog lange niet terug in het dorpje. Binnen een half uur waren we onder aangekomen en daar hebben we heerlijke kip met mole (typisch mexicaans gerecht, heerlijke saus)gegeten.
Gisteravond was mijn "afscheidsfeestje" waar ik had afgesproken met wat vrienden. Was erg gezellig!! Maar maakt het ook allemaal wel wat triestig, omdat ik de meeste niet meer ga zien gedurende de komende paar jaren..
Vandaag is dus echt mijn laatste dag in Vallarta...ik vind het helemaal niet leuk dat ik weg ga, maar ik moet toch verder, en ik weet zeker dat ik er later geen spijt van ga krijgen. Het doel van mijn reis was immers avontuurlijk alleen gaan rondtrekken en prachtige landen te gaan ontdekken. Vanavond ga ik nog met Monica naar een wine tasting en daarna heerlijk uiteten en nog effe de stad in. Dan zie ik ook nog een paar vrienden en dan is het echt tas inpakken en wegwezen.
Morgenvroeg a ik met de bus naar Guadalajara en kom ik daar aan rond 13:00 uur. Viktor, vriend van me, komt me dan hopelijk :) ophalen, en zal ik komend weekend daar blijven. Daarna is mijn plan om door te gaan naar Guanajuato, Queretero, San Miguel de Allende etc...Maar je weet maar nooit hoe het gaat lopen.

Ik blijf in ieder geval bereikbaar. Heb mijn nl'se mobiel bij me, maar ook een Mexicaanse. Daarnaast zijn nog overal internetcafes.
Alweer bedankt dat jullie met z´n allen me volgen. Hopelijk blijft het leuk leesvoer. De fotos ga ik plaatsen op mijn hyves site, zodat iedereen die kan zien. Het is nog niet klaar, maar dan stuur ik jullie snel de link door.
Heel veel groetjes en tot de volgende keer,
Amy

• 22 Januari 2009 - 21:23

Pepijn:

Hey Buddy,

Volgens mij ben je goed aan het feesten daar in het Mexicaanse land - ik krijg spontaan zin om daar ook eens rond te kijken...

Voorlopig zal het er waarschijnlijk niet van komen, want ik ga volgende week eerst skien in Colorado (US) - maar wie weet... over een jaartje ofzo ;)

Heel veel plezier verder daar & ik blijf je avonturen met interesse volgen!
    Grtzzz uit London!

• 23 Januari 2009 - 07:59

Marloes:

Wat een avontuur zeg!
    Ik krijg helemaal de kriebels om op vakantie te gaan als ik dat zo allemaal lees en zie.

Heel veel plezier nog!

Marloes

• 23 Januari 2009 - 08:12

Suzanne:

Hey Amy,

Eindelijk is het zo rustig dat ik in een keer al je verhalen heb gelezen. Het werkt zooo aanstekelijk dat we dit jaar ook naar Mexico gaan:-p
    Heel veel plezier nog!

gr Suzanne (CM:-))

• 23 Januari 2009 - 19:51

Valerie:

Ik was al bang dat er niets meer zou volgen. Meid, wat heb je het druk! In ieder geval met alleeeen maar leuke dingen. Hier in Amsterdam begint ondertussen een van de vele regenperiodes (dan heb ik toch liever droog vriesweer!). Verder is de business in Amsterdam goed aan het aantrekken dus ik heb je NH-collega's weer dagelijks aan de lijn. Top dus! :-) Volgens je kaartje op je site ben je trouwens nog in Nederland! ;-) Geniet en tot de volgende verhalen.

• 23 Januari 2009 - 22:21

Jim:

Hej Amy,

Super wat je weer allemaal mee maakt. Nu krijg ik ook zin om weer snel op vakantie te gaan haha.. Succes met je verdere reis door mexico en buurlanden. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

Hier is ook alles goed. Net etentje bij loes gehad met mattie en daisy. Was gezellig. Maar we hadden het er al over dat we in de zomer weer een vet feestje gaan opzoeken met jouw erbij.

x Jim

• 24 Januari 2009 - 08:04

Nanda:

Weer een geweldig verhaal om te lezen! Nu wil ik helemaal weer terug. Veel plezier in Guadalajara!
    liefs Nanda

p.s. ga nu genieten van een weekendje Amsterdam!

• 24 Januari 2009 - 19:06

Lindsay:

Hey Amy,
    Erg leuk om een stukje van je reis mee te kunnen lezen. Klinkt echt super goed en de foto's zien er mooi uit! Zou graag met je ruilen hoor :-)
    Veel plezier nog en dat je maar meer van die mooie dingen mee mag maken.
    Veel liefs en tot een volgend verhaal!

• 25 Januari 2009 - 13:48

Rianne:

Wat heerlijk dat je daar nog zoveel vrienden en bekenden hebt, kan me voorstellen dat je geen zin hebt om ze achter te laten. Maar jou kennende (en zoals ik kon lezen) scoor jij zo weer nieuwe connecties ;-). Succes met de reis naar je volgende bestemming, en hopelijk zonder nog meer bezoekjes aan het ziekenhuis. Je zou toch zeggen dat je juist extra goed gehydrateerd zou zijn....?!
    xxx Rianne

• 26 Januari 2009 - 06:58

Daisy:

Ha Amy,

dat klinkt allemaal wel héél leuk!!! Nu krijg ik ook zin om lekker op vakantie te gaan...;-)

Leuk om je verhaal weer te lezen!

Heel veel plezier nog!!!

Groetjes Daisy

• 01 Februari 2009 - 13:03

Marlou Vijgen:

Hallo Amy,

hoe is het daar?
    hoop dat alles goed daar is, en dat je veel plezier hebt

Hopelijk gaat het avontuur goed verlopen

Groetjes van Familie Vijgen uit het mooie LIMBURG